KOSTREFORM

Gravet laks med sennepssaus

Det nærmer seg jul og tiden der vi nyter god mat og tid med familie og venner. En stor favoritt hos meg er gravet laks med sennepssaus. Perfekt på frokostbordet og veldig lett å lage selv. Du må bare starte prosessen tre dager før servering.

Mona Vagmo

Du trenger:

Laks – jeg har brukt Salmalaks backloin på ca 400 gram

1 ss salt

1 ss sukker

1 ss sennepsfrø

3 ss finhakket dill

Revet skall av en lime

2 ss aquavit ( kan droppes)
Sennepssaus

1 eggeplomme

1 ss fin dijonsennep

1 ss grov dijonsennep

1 ts hvitvinseddik

1 ts honning

ca 1 1/2 dl mild olivenolje

Saften av ca 1/2 lime

2 ss finhakket dill

 

Slik gjør du:

Legg laksefileten på et ark med plastfolie. Bland sammen salt, sukker, sennepsfrø, limeskallet og dill og fordel halvparten på den ene siden av laksen, hell over halvparten av aquviten. Trykk det hele lett inn i fisken. Vend laksen og gjør det samme på den andre siden. Pakk laksefileten godt sammen i plastfolien og legg den i kjøleskapet. Der skal den ligge i tre dager. Vend laksen rundt om morgen og på kvelden slik at blandingen trekker jevnt inn i fisken. Etter tre dager er den klar til servering og du kan skjære den i tynne skiver. Fjern gjerne litt av salt/sukker-blandingen først.
Sennepssausen lager du ved å blande sammen eggeplommen, sennep, eddik og honning i en bolle. Pisk deretter inn oljen litt om gangen. Smak deg til underveis på hvor mye olje du vil bruke. Siden jeg bruker olivenolje vil det bli en anelse smak av denne. Balanser det hele med saften fra limen og eventuelt litt mer honning. Rør inn dillen og server!

ANNONSE
Del på:
Ranger denne artikkelen