KOSTREFORM

Hei skrei!

Skreien er her! Den er vel noe av det beste vi har? Flakete og hvit – kun tilgjengelig noen måneder.
Vi i Kostnytt liker å leve etter sesong. Det er noe med å verdsette tidsbegrensede råvarer. En viktig del av matgleden!
Å lengte, nyte, juble over sesongens skatter.

Tilbake til skreien. Du finner den fersk i de fleste butikker nå, og for prisbevisste nordmenn er skreien en rimelig fisk!
Beregn ca 300 gram person.

Dette trenger du til 2 personer:

Fersk skrei – 600 gram
En stor søtpotet
En pakke bacon, skåret i biter
En pose ruccula
Alfalfaspirer
Smør og salt

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten, skjær den i staver.
Kok potetstavene i ca 8-10 min. til lett møre.
Ha to panner med smeltet smør på komfyren. Stek baconbiter i den ene, potetstavene i den andre.
Når baconet er sprøstekt, legger du det på et tørkepapir mens skreien overtar plassen i pannen.
Fisken flaker lett, ikke snu og vend.
Etter ca 4 min. på den ene siden snur du fisken forsiktig. Stek videre i ca 5-6min til nesten gjennomstekt.
Nå anretter du alt på tallerkenen; ruccula spres med et lite dryss olivenolje og en skvis sitron, fisken legges over, baconbiter strøs på toppen, og så en stor klype alfalfaspirer.
Rundt fisken legger du søtpotetstavene. Dryss over salt, server!

ANNONSE
Del på:
Ranger denne artikkelen