KOSTREFORM

Hummus

Hummus er en veldig god side-rett til nær sagt alle anledninger. Den er kjempegod og passer like godt inn på lunsjbuffeten som snacks til gjester og som kveldskos. Enkel å lage er den også!

Mona Vagmo

Du trenger:

1 boks kikerter

1 hvitløksfedd

5 ss olivenolje

Saften fra 1/2 sitron

2 ss tahinipasta

1/2 ts spisskummen

1/2 ts paprikapulver

Slik gjør du:

Sil kikertene og skyll de litt i vann. Jeg gnir de lett for å fjerne hinnen, men det er det en del som ikke gjør så her velger du selv :). Ha alle ingredienser i et høyt glass eller annen beholder og kjør det hele sammen til en glatt purè med stavmikser. Smak til med litt salt og pepper og finn en fin skål å ha det i. Før servering heller jeg litt olivenolje over og drysser litt paprikapulver på toppen.

Avhengig av hva du tåler å spise kan du ha litt sprøtt å dyppe i hummusen. Jeg bruker stangselleri og noen ganger rugbrød-chips. Det lager du lett ved å skjære rugbrødskiver så tynne som mulig – de du får ferdig oppskåret i butikk deler jeg i to på langs. Skjær de så i passende trekanter, smør på litt olivenolje og stek i ovn på ca 175 grader til de er crispy, ca 15-20 min. Bon apetit!

ANNONSE
Del på:
Ranger denne artikkelen