KOSTREFORM

Thai Kylling med mini paksoi salat

Av Mona Vagmo

Saftig og smakfull kylling med deilige smaker fra lime, koriander, chili og ingefær!

Du trenger:

En hel kylling

2 rødløk, skåret i båter

Marinade:

1 potte fersk koriander, bruk både blader og stilk

1 hvitløksfedd

2 cm fersk ingefær, hakket

2 ts kokosblomstsukker

2 ss fiskesaus

1 liten chili, hakket

2 ss limejuice

Bland alle ingrediensene til marinaden og kjør dem i en liten blender eller bruk en stavmikser til du får en nesten glatt røre. Klipp opp kyllingen over ryggen, brett den ut og legg i en stor form.
Gni inn kyllingen med marinaden, både over og under skinnet.
Legg rødløken rundt kyllingen og sett formen i forvarmet ovn på 220 grader.

Stek i ca 40 minutter, eller til den er gjennomstekt. Når den er klar, lar du den hvile i ca 15 minutter før du skjærer den opp.

Lag kålsalaten:

1 pakke mini paksoi (jeg fant den på Meny, men du kan også bruke hjertesalat), vasket og skåret i strimler

1 pakke sukkererter, hver enkelt kuttet i 2-3 biter

1/2 pakke reddiker, vasket og skåret i små biter/strimler

1/2 pakke vårløk, skåret i små biter

Dressing:

1 ts sesamolje

1 ss soyaolje

3 ss limejuice

1 ss honning

1/4 finhakket chili

1/2 ts revet ingefær

Bland sammen ingrediensene og hell over salaten og bland godt.
Skjær kyllingen i passende biter.
Server salaten, kyllingen og rødløken på en tallerken med et par båter lime ved siden.
Hvis ønskelig kan du koke litt ris eller soba-nudler til.

Denne retten har jeg funnet på nadialim.com og gjort noen små tilpasninger.
Nadia har en mengde helt herlige retter, hvorav mange er Thai-inspirerte. Anbefales!

 

ANNONSE
Del på:
Ranger denne artikkelen