KOSTREFORM

Trendy Ramen på norsk!

Nudelsuppen Ramen er en slager i Japan! Ingrediensene varierer, men dette er et must; kraft, kjøtt og grønnsaker. Kanskje et egg!

Vår versjon er med deilig kjøttkraft, mørt kjøtt, sprø grønnsaker og næringsrike spirer.
Nudlene er laget av bokhvete, som ikke er en kornsort, men en liten nøtt! Glutenfri og næringsrik.

Her kan du lese mer om bokhvete

Det er ikke lett å finne nudler laget på 100% bokhvete, men her finner du de vi har brukt i denne oppskriften. (Ikke sponset)

Til fire porsjoner:

500 gram kjøtt – gjerne oksebog, som vi har brukt
5 gulrøtter – 2 til kraften, 3 til servering. (Gulrøttene til serveringen bruker du en potetskreller og lager tynne, lange skiver av.)
2 løk – vi har brukt rødløk, men gul går fint
1 pakke aspargesbønner – skjær bort tuppene
1 pose sukkererter – skjær bort tuppene
1/2 pakke alfalfaspirer
Ruccula
Krydder – vi har brukt Herbamare urtesalt

For god kraft må du planlegge litt: bruk et godt kjøttstykke, gjerne med fett og bein, som oksebog.
Gni kjøttstykket med litt pepper, stek bogen på overflaten i smør, ha det over i gryte.
Stek raskt opphakkede gulrøtter og løk, ha over i gryta.
Fyll på med vann til kjøtt og grønnsaker er dekket.
Kok opp, skru ned varmen slik at det såvidt simrer.
La stå i ca 4-5 timer til kjøttet lett rives fra hverandre. Nå er kjøtt og kraft klar.
Har du kjøttkraft som du har kokt lengre så tilsett gjerne den!

Så gjør du slik:

Kjøttet trekkes fra hverandre til små porsjonsbiter, la dem ligge i kraften og holde seg varme.
Vi fjernet løken og gulroten som har ligget i gryta, men det er valgfritt!
Smak til med urtesalt.
Slipp nudlene i kokende vann, trekk dem fra hverandre når de begynner å bli myke, ca etter 2-3 min.
Skru ned varmen, la nudlene simre ca 3 min til myke.
Legg over gulrøttene og aspargesbønnene i kraften med kjøttet slik at de får varmet seg litt.
Sil av vannet på nudlene når de er klare, dryss lett over litt sesamolje.
Ha en porsjon nudel i hver skål, hell over kraft og passende mengde kjøttbiter, gulrøtter og bønner.
Ha i en liten neve spirer i kraften langs siden av skålen, gjør det samme med rucculaen.
Strø over sprø sukkererter, topp med urtesaltet.
Spises med pinner, og det er nesten obligatorisk å slurpe!

 

ANNONSE
Del på:
Ranger denne artikkelen